Ronald Snijders Presenteert
Ronald Snijders
Presenteert

De Internetwebsite
voor Normale Mensen

De
Internet
website
voor
Normale
Mensen



Nieuws

Wo 06 maart 2024

Ronald Snijders terug in het theater Als Mens

Ronald Snijders terug in het theater Als Mens

Deze week begint de try-out tournee van Ronald Snijders Als Mens. Het wordt een krankzinnige toestand. De meeste voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, maar soms ineens niet, check hier de speellijst



Ronald Snijders Als Mens
Wo 01 november 2023

Ronald vanavond bij Avondshow met Lubach

Ronald vanavond bij Avondshow met Lubach

Ronald Snijders is vanavond te gast bij De Avondshow met Arjen Lubach om te komen praten over De Schrikkelkalender 2024.


Lees meer

Ronald Snijders Als Mens
Do 19 oktober 2023

de schrikkelkalender 2024

de schrikkelkalender 2024

Binnenkort officieel gepresenteerd maar nu al stiekem te koop: De Schrikkelkalender 2024. De derde scheurkalender van Ronald Snijders & Fedor van Eldijk telt nog meer dagen dan vorige edities, met een dertiende maand en meer kerstdagen dan welke andere kalender ook!

Bestel hem alvast hier en Ronald signeert hem op jouw verjaardag, of niet natuurlijk.



De Schrikkelkalender 2024
Ma 19 juni 2023

Hij is er: de zomerhit van 2023

Hij is er: de zomerhit van 2023

Vandaag is-ie verschenen: de zomerhit van 2023! Het nummer heet: De Zomerhit. Ronald Snijders,  'de Dua Lipa van het absurdisme' voor intimi, is met producer Huub Reijnders (Merol, Typhoon) de studio in gedoken en de rest is poptoekomst. Vergeet al je ellende, trek alles uit en dans huilend op De Zomerhit. Op alle platforms, check de plaat hier.


Ronald Snijders De Zomerhit
Do 08 juni 2023

Laatste extra shows 'Een avond met mij'

Laatste extra shows 'Een avond met mij'

Wegens succes speelt Ronald Snijders nog één repriseseizoen van 'Een avond met mij' met 25 extra shows van september tot januari 2024, o.a. in Leiden, Enschede, Sneek, Heerlen en Amsterdam. De kaartverkoop is op veel plaatsen al begonnen. Check hier de speellijst.

Voorjaar 2024 zal Snijders verder werken aan zijn nieuwe programma Als Mens, dat pas najaar 2024 in premiere zal gaan.



Ronald Snijders in Een avond met mij
Di 11 april 2023

De Staat van Verwarring weer bij elkaar

De Staat van Verwarring weer bij elkaar

Groot nieuws: De Staat van Verwarring komt weer bij elkaar! Zonder Nick & Simon presenteren Ronald Snijders & Pieter Jouke in mei acht impro-talkshows, waaronder in De Kleine Komedie en De Leidse Schouwburg. Check hier speellijst & krankzinnige kaarten.


De Staat van Verwarring 2023
Zo 23 oktober 2022

Trouw: 'BRILJANT' 'HILARISCH'

Trouw: 'BRILJANT' 'HILARISCH'

Trouw over 'Een avond met mij':
'In zijn vijfde show zet absurdist Ronald Snijders scènes achter elkaar die niets met elkaar te maken hebben. En dat is helemaal niet erg. Voor je het weet zit je midden in zijn gekantelde universum.' (...) 'Briljant is zijn variatie op het gedicht Oote oote oote Boe uit 1951, waarbij hij de soundcheck van een drumstel nadoet. Een hilarisch atonaal klankspel waar meester-dichter Jan Hanlo van had genoten.'  LEES VERDER


★★★★ 'Prachtige voorstelling vol idiote, absurdistische humor. Ronald Snijders op zijn best' Theaterparadijs 

Snijders was vanwege de show...

Lees meer

Trouw recensie Ronald Snijders

Het leven is een gekkenhuis maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium hangen.

Projecten

Als mens

Try-outs nieuwe show Ronald Snijders, 2024

Lees meer

De Staat van Verwarring

De anti-talkshow van Pieter Jouke en Ronald Snijders in het theater. Vanaf 2006 op televisie, vanaf 2007 niet meer.

Lees meer

De AlfabetBeter

Opvolger van De Alfabetweter, 1000 nieuwste woorden in verbeterd alfabet!

Lees meer

De schrikkelkalender 2024

Lees meer

Een avond met mij

Show van Ronald Snijders,  2020-2024. 

Lees meer

Leven volgens K. Schippers

VPRO-NTR DOCS podcast  (2021) van Ronald Snijders

Lees meer

Als u deze website leuk vindt:
er zijn nog veel meer websites op internet.
Elk met een eigen opmaak en inhoud.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker.
Momenteel speelt hij try-outs van een nieuw theaterprogramma, getiteld Als Mens. Zijn voorlaatste Een avond met mij (2021) wordt in juni 2024 uitgezonden op NPO3. Eerdere shows waren Groot Succes 2 (2019) en WELKE SHOW (2016), die werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste theaterprogramma van dat seizoen. In 2021 won Snijders de Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst voor al zijn theaterprogramma's. In 2023 verscheen De Schrikkelkalender, de scheurkalender die hij voor ieder schrikkeljaar schrijft met Fedor van Eldijk. Zijn meest recente boek is De AlfabetBeter, het vervolg op het woordenboek De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij schreef met Fedor van Eldijk.  Solo publiceerde Snijders Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. 

Hij maakte voor de VPRO de tv-documentaire '80 jaar, reeds: Op de T bij Wim Schippers' (2022) en de podcast 'Leven volgens K. Schippers' (2021).

Ook was hij columnist voor Onze Taal en een van de schrijvers van het veelgeprezen kindertelevisieprogramma De Boterhamshow (NTR), een poppenversie van DWDD.

Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD en als finalist in De Slimste Mens.  Als wekelijks columnist was hij op de radio verbonden aan Giel3FM (2014-2015) en Gijs 2.0 (2019).  One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. 

In 2014 en 2020 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en was de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Eerder presenteerde Snijders samen met Pieter Jouke De Staat van Verwarring, een roemruchte latenight tv-show voor de VPRO, die vanaf september 2006 vier keer in de week werd uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van zijn werk en met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Voor VPRO Radio 1 maakte Snijders seizoen 2007/2008 het ook met Van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten hiervan verschenen in 2009 ook in boekvorm (incl. 'Best of' CD) bij uitgeverij De Harmonie. Het Vlaamse tijdschrift Humo publiceerde hieruit een feuilleton.
In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek (Prometheus), een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.


Fedor van Eldijk


Fedor van Eldijk (1970) is schrijver van absurdistische teksten. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender 2016 en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N'mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma 'Kijken of de vloer het houdt' door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het 'Absurd Magazine' op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de 'Neologismen' gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek 'Een Normaal Boek' verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

In 2006 ontwikkelt Fedor het karakter Ronald Snijders, dat hij licenseert aan de VPRO voor het programma De Staat van Verwarring. Hierdoor komt hij in conflict met zijn vriend Ronald Snijders, die zich afsplitst en voortaan door het leven gaat als Surinaamse dwarsfluitist.


Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance ICT Manager.



Video's

De dichter uit 'Groot Succes 2'

Een avond met mij (trailer)

Ronald bij De Avondshow met Arjen Lubach

Sorry

pleepensioen: 1. het moment dat mensen een stoma krijgen. 2. (Chinees) vervroegd pensioen.
RIP-broek: broek die je niet meer draagt en rustig in de kast laat liggen.
gevangeniswezen: (mv) kinderen waarvan beide ouders in de gevangenis zitten.
vergalloppeer: peer die door niemand wordt erkend als peer omdat ie net iets te geel is en krom en net iets te veel naar banaan smaakt.
dadelpijn: de pijn die je voelt als je de hele tijd een dadel in je oog duwt
Nog Meer...
Lees ze allemaal in:



Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Kobra Theaterproducties, tel: 020-6164004 of mail Yvette: Yvette@kobratheater.nl.

Pers: Kim@kobratheater.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van Verkeerde Benen of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.








Links

De Normale Mensen Winkel  Koop hier alles meteen bij Ronald Snijders zelve

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Ronald Snijders op Spotify  Luister zelf maar

Ronald Snijders op Instagram Online diashow

Normale Mensen op X 

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook o.l.v. Ronald Snijders




© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird